Thursday, April 9, 2009

Szomszédok

Igen, igaz a hír. A királyi TV újra leadja a teljes Szomszédok sorozatot, április 14.-től. A rendszerváltáskori kisember eposza ismét látható lesz, amint megkűzd az elemekkel a buszmegállóban, a postán, a közértben és a lépcsőházban. Az emberek persze elsősorban a nevetséges akciójelenetek, a modern dolgokkal szembeni bénázás, és a hétköznapi tamáskodás és kioktató hangnem miatt emlékszik vissza mosolyogva nyolcvanas-kilencvenes évek hőseire. A kedvenc jeleneteim:

A roppant élethűen, képrázatos hang és kép effektekkel elkészített baleset az építkezésen.



Aztán itt van a hasonlóképpen akciódús postarablás, ami a kaszkadőrmesterség krémje. Ennek tetejébe a színészek maguk végezték el ezt az embert próbáló feladatot.



Külön gyöngyszemek a Vágási Feri számítógépek világába tett kalandjai. Íme a lefagyott számítógép esete, csak erős idegzetűeknek.



Ehhez pedig egész egyszerűen képtelenség bármit is hozzáfűzni.



A legtöbbet a sorozatról mégis az mond el, ahogy Lenke néni a becsületesség követeként kiosztja és utasítgatja a saját főnökét.



A sorozatot a rajongók (helyett a röhögők) is továbbvitték, íme egy kellemes klipp a Szomszédok táncos betétéiből összeválogatva. (ha nem szereted a zenét, akkor is tarts ki a 27. másodpercig, megéri)



Végül a továbbfejlesztett változatok közül a kedvencem, ahol Vágási Feri spin-off-jának beharangozója látható, más szóval annyira megkedvelték őt a nézők, hogy címszereplésével önálló sorozat kelt életre. Huszadszorra nézem, és képtelenség megunni.


No comments: